Peter – wijkagent horeca
Peter: ‘De zaken waar ‘het gebeurt’, die staan op mijn netvlies.’
‘Scheveningen telt zo’n 400 horecazaken. Ik heb de telefoonnummers van de ondernemers en ze mogen mij ook bellen. Ik heb met hen contact bij feesten waar veel publiek op afkomt.
Als ondernemers in hun zaak drugs in beslag nemen, gaat dat daar in een kluis en haal ik het later op.
Ondernemers nodigen mij ook uit om te evalueren. Bijvoorbeeld over hoe hun feest is verlopen. En of de maatregelen om alles in goede banen te leiden hebben gewerkt. Dat doe ik dan.’
Meer aandacht
‘Veel zaken draaien op toeristen, die komen en gaan. Daar kom ik wat minder over de vloer. En dan zijn er stuk of 30 zaken waar het gebeurt. Vechtpartijtjes enzo. Die hebben meer aandacht nodig, deze horeca staat op mijn netvlies. Een jaar of 5 geleden ben ik hier begonnen, vanaf 0. Maar inmiddels heb ik veel kennis. Wat ik hoor en zie, deel ik met collega’s via rapportages. Want ik ben er natuurlijk niet 24/7.’
Loslaten
Iedereen kent mij wel. Ik ga zelf niet uit in Scheveningen, dat raakt te veel aan m’n werk. Als ik ergens ben met m’n gezin, probeer ik zo min mogelijk ‘als een agent’ op te letten. Je moet je werk ook los kunnen laten. Dat lukt meestal wel, ja.’
Lees meer: Verhalen uit Scheveningen