Padelbanen

Padel is een mix van tennis en squash. Deze sport wordt steeds populairder. Deze pagina geeft informatie over de aanleg van padelbanen, welke regels hiervoor gelden en hoe u bezwaar kunt maken.

Wilt u padelbanen aanleggen? Dat kan, zolang u aan alle regels voldoet. Voor de aanleg van padelbanen moeten verschillende stappen worden genomen. Hieronder vindt u een stappenplan:

Neem contact op via Begin link: Contact met sportconsulenten, einde link. . De sportconsulent helpt u verder en maakt als het nodig is een afspraak.

Is de grond van de gemeente of van een andere partij? Vraag dan eerst toestemming van de grondeigenaar voor de aanleg van de padelbanen. Als de grond van uzelf is, is dit niet nodig.

Tijdens het gesprek met de sportconsulent krijgt u advies over:

Gebruik deze richtlijnen voor een succesvolle aanleg van padelbanen.

Zodra u de omgevingsvergunning heeft ontvangen, kunt u de padelbanen aanleggen.

Worden de padelbanen gebouwd en vervolgens gebruikt door de sportvereniging? Begin link: Vraag dan de IAS-subsidie aan, einde link. .

4 weken voordat de padelbanen worden gebruikt, moet een Begin externe link: melding van milieuactiviteiten(Externe link), einde externe link. worden ingediend bij het omgevingsloket. Pas nadat deze melding is goedgekeurd, mogen de padelbanen worden gebruikt. Hiertegen kan geen bezwaar worden gemaakt.

Heeft u stap 1 tot en met 5 met succes afgerond? Dan zijn de padelbanen nu klaar voor gebruik.

Het is belangrijk dat u de buurt op tijd informeert over uw plannen. Laat uw buren weten wat er gaat gebeuren. Op deze pagina leest u hoe u de buurt kunt betrekken bij het aanleggen van uw padelbanen: Begin link: Bouwen in en met de buurt, einde link. .

Sporten en bewegen is gezond en leuk. Tegelijk moeten sportvoorzieningen, ook padelbanen, veilig zijn voor mensen en dieren. Voor het geluid gelden maximale normen. Daarom is voor de aanleg van padelbanen een Begin link: omgevingsvergunning, einde link. nodig. Deze vergunning zorgt ervoor dat de banen voldoen aan eisen voor geluid, bouw, milieu en natuur. Meer informatie over de normen vindt u in de Begin externe link: Handreiking Padel en Geluid(Externe link), einde externe link..

U kunt als bewoner of ondernemer bezwaar maken tegen een vergunningsaanvraag, Meer informatie hierover is te vinden op Begin link: bezwaar maken, einde link. . Vooraf worden de documenten getoetst die door de aanvrager van padelbanen zijn ingediend bij de vergunningsaanvraag.

De Omgevingsdienst Haaglanden voert na de bouw van padelbanen controles uit, bijvoorbeeld met een geluidsmeting op locatie. Ervaart u overlast van padelbanen? Dan kunt u dit melden via de Begin externe link: website van Omgevingsdienst Haaglanden(Externe link), einde externe link..

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070