Haagse Kracht Clubs: klaar voor de toekomst

Den Haag is de sportstad aan zee. Om dit te blijven is het belangrijk dat Haagse sportclubs sterk staan en klaar zijn voor de toekomst. Wat is daarvoor nodig?

Leden vinden een band met de buurt belangrijk voor de toekomst van hun club. Het is daarom goed voor sportclubs om daar nu te investeren. Zo zijn ze goed voorbereid op de toekomst, als echte Haagse Kracht Clubs. Hoe kunnen sportverenigingen zich voorbereiden op de toekomst?

Wat is een Haagse Kracht Club?

Haagse Kracht Clubs zijn sportclubs met betrokken leden en aandacht voor de wijk.

Leden

Leden moeten zich thuisvoelen bij een vereniging. Ze moeten zichzelf kunnen zijn, zich gehoord voelen en de sporten kunnen doen die zij willen. Tevreden leden laten meer betrokkenheid zien en willen zich in zetten voor de vereniging. Vaak doen zij vrijwilligerswerk voor de club. Verenigingen moeten ook nieuwe leden zoeken. Door verschillende doelgroepen aan te spreken kan de club groeien en meer divers worden.

Binding met de buurt

Clubs die actief betrokken zijn bij hun buurt en inspelen op veranderende wensen in de omgeving, worden aantrekkelijker voor nieuwe leden. Door samen te werken met buurtorganisaties zoals wijkverenigingen, wijkagenten en jongerenwerkers, worden deze clubs een belangrijk onderdeel van de wijk.

Een Haagse Kracht Club voldoet aan de Begin link: basisvoorwaarden voor een positieve sportcultuur, einde link. ,, neemt deel aan het vitaliteitsonderzoek en staat open voor leden met een Ooievaarspas.

Hoe wordt mijn sportclub een Haagse Kracht Club?

Wilt u meedoen? Dat is heel eenvoudig. Maak een vliegende start met 1 van de ondersteuningsmiddelen die door gemeente en WSDH zijn ontwikkeld om de band tussen sportclubs, hun leden en de buurt te versterken:

  • Het innovatiebudget waarmee sportclubs geholpen worden met geld voor het organiseren van nieuwe activiteiten om meer volwassenen aan het sporten te krijgen.
  • Maak en verspreid kosteloos een Open Clubblad zodat de buurt kan zien wat er allemaal te beleven is op de club en hoe zij kunnen meedoen.
  • Neem contact op met WSDH en ontvang ondersteuning op maat van ervaren sportcoördinatoren.
  • Bekijk alle mogelijkheden op de pagina Begin link: Voor sportverenigingen, einde link. en ontdek wat uw sportclub aan deze hulpmiddelen kan hebben.

Gaat u aan de slag? Neem contact op metBegin link: uw sportconsulent, einde link. . Bespreek samen de stappen die de club moet zetten om een Haagse Kracht Club te worden.

Mijn sportclub is al een Haagse Kracht Club

Is uw club al goed op weg? Controleer met onderstaande vragen of uw club een Haagse Kracht Club is:

  1. Maakt uw club al gebruik van de ondersteuningsmiddelen van WSDH of de gemeente?
  2. Heeft uw club andere goede initiatieven om verbinding te maken met leden en de buurt?
  3. Zijn de basisvoorwaarden voor een positieve sportcultuur op orde? Doet u mee met het vitaliteitsonderzoek en is iedereen met een Ooievaarspas welkom op uw club?
  4. Staat u ervoor open om uw verhaal te delen met de stad?

Dan is uw club een Haagse Kracht Club. Meld dit bij uw sportconsulent en krijg de Haagse Kracht Cups en aanvullende ondersteuning voor uw club.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over Haagse Kracht Clubs of wilt u direct aan de slag?Begin link: Neem contact op met de sportconsulent in uw stadsdeel!, einde link.

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070