Gemeente verdubbelt subsidiebedrag voor sloop oude bestelauto’s

Steeds meer ondernemers laten met subsidie van de gemeente hun oude bestelauto slopen. Tot nu toe zijn ruim tweehonderd vervuilende busjes van de weg gehaald. De gemeente heeft de subsidiepot opnieuw gevuld en verdubbeld tot een bedrag van € 1,5 miljoen.

Door het verdubbelen van het beschikbare subsidiebedrag kunnen nog veel meer vervuilende auto’s van de weg worden gehaald. De subsidie is beschikbaar voor ondernemers die hun bestelauto in Den Haag geregistreerd hebben.

Ondernemers kunnen € 3.500 subsidie krijgen voor elke bestelauto die zij laten slopen. De subsidie is aan te vragen tot en met 31 december 2024. De regeling stopt eerder als het geld op is.

De gemeente wil de luchtkwaliteit in de stad verbeteren. Hiervoor komt er vanaf 1 januari 2025 een zero-emissiezone voor bestel- en vrachtauto’s in het centrum. Ondernemers mogen dan alleen schone auto’s gebruiken voor vervoer in dit gebied. Met deze subsidieregeling wil de gemeente ondernemers helpen bij de overgang naar schoon vervoer.

Meer informatie en aanvragen

Alle voorwaarden leest u op de pagina Begin link: Subsidie aanvragen voor sloop oude bestelauto’s, einde link. . Hier vindt u ook het aanvraagformulier om de subsidie aan te vragen.

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070