Eerste onderscheidingen uitgereikt aan Haagse ondernemers

Bedrijven uit Den Haag met een jubileum van 50 jaar, of een veelvoud van 10 of 25 jaar daarboven, en bedrijven die na 40 jaar of langer stoppen, kunnen sinds kort een speciale onderscheiding van de gemeente ontvangen. Afgelopen week ontvingen de eerste 3 ondernemers de speciale ereprent.

Met de ‘Ondernemers zijn Goud waard’ onderscheiding bedankt de gemeente lokale ondernemers voor hun harde werk en inzet voor de stad. De onderscheiding is een gepersonaliseerde ereprent, gemaakt door de Haagse illustrator Boy Boelhouwer. De erkenning is ondertekend door de burgemeester en de gemeentesecretaris.

Koffiehuis De Aanloop

Peter van Eijk van De Aanloop met zijn onderscheiding.

Woensdag 4 september reikte wethouder MKB, Werk en Participatie Nur Icar de onderscheiding uit aan koffiehuis De Aanloop in Laak. Ondernemer Peter van Eijk stopt na 52 jaar met zijn bedrijf. De Aanloop was al die tijd een gezellige ontmoetingsplek voor buurtbewoners en een geliefde plek in de buurt.

Dierenspeciaalzaak Zandvliet

Wethouder Hilbert Bredemeijer (links) samen met de eigenaren van Dierenspeciaalzaak Zandvliet.

Dierenspeciaalzaak Zandvliet aan de Thomsonlaan bestaat dit jaar 100 jaar. Dit familiebedrijf is al generaties lang een begrip in de stad. Midden in hun winkel ontvingen de eigenaren op woensdag 11 september de onderscheiding uit handen van wethouder Hilbert Bredemeijer.

Schippers Architecten

Wethouder Nur Icar (links) samen met de eigenaren van Schippers Architecten en raadslid Ralf Sluijs (tweede van rechts).

Ook Schippers Architecten vierde hun 100-jarig jubileum. Zij ontvingen op donderdag 12 september de onderscheiding tijdens de feestelijke viering van hun jubileum. Enkele voorbeelden van hun projecten zijn duurzame woningen in de Nieuwe Haagse School stijl in de nieuwbouwwijk Erasmusveld en een trio van grondgebonden woningen in de Koningin Sophiestraat uit 1924. De onderscheiding werd uitgereikt door wethouder Nur Icar. Raadslid Ralf Sluijs, de initiatiefnemer van de Ondernemers zijn Goud waard onderscheiding, was ook hierbij aanwezig.

Onderscheiding aanvragen

Bent u of kent u een ondernemer die dit of volgend jaar een jubileum viert van 50 jaar of een veelvoud van 10 of 25 jaar daarboven? Of stopt het bedrijf na meer dan 40 jaar? Dan kunt u de onderscheiding aanvragen. Alle voorwaarden en het aanvraagformulier vindt u op de pagina Begin link: Onderscheiding ‘Ondernemers zijn Goud waard’, einde link. .

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070