Ontheffing zero-emissiezone centrum voor inwoners met bestelbus

Heeft u een bestelbus die u alleen privé gebruikt? Dan kunt u met een ontheffing toegang krijgen tot de zero-emissiezone die vanaf 1 januari 2025 geldt in het centrum van Den Haag. De regels hiervoor zijn versoepeld.

U kunt de ‘ontheffing voor particulier’ Begin externe link: aanvragen(Externe link), einde externe link. bij het landelijke zero-emissieloket. 

Verkeersdrukte in de stad
Met een bestelbus die u alleen privé gebruikt kunt u met een ontheffing toegang krijgen tot de zero-emissiezone die vanaf 1 januari 2025 geldt in het centrum van Den Haag.

Regels versoepeld voor inwoners

Voor deze ontheffing golden eerst meer voorwaarden. De voorwaarde is nu alleen nog dat u het voertuig privé gebruikt en nooit zakelijk. Heeft u deze landelijke ontheffing al aangevraagd en ontvangen, dan hoeft u niets te doen en geldt deze ook voor Den Haag.

Zero-emissiezone

De gemeente wil de luchtkwaliteit in de stad verbeteren. Hiervoor komt er op 1 januari 2025 een zero-emissiezone voor bestel- en vrachtauto’s in het centrum. Nieuwe bestel- en vrachtauto’s die in deze zone rijden, moeten dan schoon zijn.

Waar ligt de zero-emissiezone in Den Haag?

De zero-emisiezone ligt in de Centrumring van Den Haag. Om precies te zijn aan de binnenkant van de Centrumring (S100), het Telderstracé (S200) en de S103. Bekijk de Begin externe link: kaart(Externe link), einde externe link..

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070