Nieuwe regels participatie

Wilt u meedenken en meebeslissen over wat er in uw straat, wijk en stad gebeurt? Dat heet participatie. De gemeente komt met nieuwe regels daarvoor. Die staan beschreven in een handboek en een verordening.

In het handboek staat hoe de gemeente een goed participatietraject organiseert. In de verordening staat wat inwoners van de gemeente mogen verwachten.

stadsdeel kantoor Spui

Gesprekken met inwoners

Sinds november 2023 sprak de gemeente met ruim 1.000 inwoners over participatie. Inwoners, ondernemers en organisaties konden vertellen hoe zij graag meedenken en meebeslissen. Dat kon via een keuzewijzer op de website, straatgesprekken, een stadsgesprek en een inloopmarkt. De gemeente heeft aan de hand hiervan regels opgesteld voor participatie.

Geef uw mening

De verordening is nu nog een concept. Van 23 mei tot en met 3 juli 2024 kunt u uw mening geven over de verordening. Daarna beslist de gemeenteraad of de verordening wordt vastgesteld of nog aangepast moet worden. De gemeente gaat daarna zoveel mogelijk leren en werken met de nieuwe regels. Later evalueert de gemeente hoe dit gaat. U kunt een officiële reactie sturen aan de gemeente. Dit kunt u doen met een brief of via e-mail naar Begin link: haagssamenspel@denhaag.nl, einde link. . Dat mag tot 3 juli 2024.

Begin externe link: Bekijk het handboek en de verordening (RIS318698)(Externe link), einde externe link..

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070