Meer lezen met Bibliotheek op school

De gemeente werkt samen met Bibliotheek Den Haag en Haagse scholen aan Bibliotheek op school. Hiermee komt de bibliotheek naar de leerlingen op school toe. Het doel is om te zorgen voor meer leesplezier, betere digitale vaardigheden en ontwikkeling van taal bij Haagse leerlingen.

Vanaf het schooljaar 2024/2025 begint de Bibliotheek op school op 33 basisscholen, 2 scholen voor praktijkonderwijs en 4 mbo-scholen. In de toekomst gaan meer Haagse scholen meedoen.

Een meisje zoekt een boek uit in de bibliotheek

Tegen laaggeletterdheid

De samenwerking gaat om het aanmoedigen van lezen bij leerlingen. Zodat kinderen meer zin krijgen om te lezen en vaker gaan lezen. Het is een manier om de laaggeletterdheid in de stad tegen te gaan. Laaggeletterdheid betekent dat iemand lezen en schrijven moeilijk vindt.

Uit Begin externe link: cijfers van de gemeente(Externe link), einde externe link. blijkt dat laaggeletterdheid in Den Haag hoger ligt dan het landelijk gemiddelde. In Den Haag is 24 procent van de volwassen laaggeletterd, voor heel Nederland is dit 12 procent.

Lees meer informatie over Bibliotheek op school op de Begin externe link: website van Bibliotheek Den Haag(Externe link), einde externe link..

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070