Kom op 29 juni naar Veteranendag

Op zaterdag 29 juni 2024 is het de 20e keer dat Nederlandse Veteranendag wordt gevierd. Op die dag worden in heel het land de veteranen bedankt die werkten voor vrede in de wereld. Dat gebeurt ook in Den Haag.

Veteranendag bestaat sinds 2005. Het evenement is altijd op de laatste zaterdag van juni. In Den Haag komen ieder jaar ongeveer 90.000 mensen kijken naar het defilé. Dan marcheren duizenden veteranen en militairen rond de Hofvijver. Er volgt een stoet met oude en moderne legervoertuigen.

Voorafgaand aan Veteranendag landen er op vrijdag 28 juni 2024 enkele parachutisten in de Hofvijver, aan de kant van het Mauritshuis.

Route en bereikbaarheid

De route van het defilé begint op het Malieveld en gaat over de Koningskade, via het Korte en Lange Voorhout naar de Kneuterdijk. De route eindigt bij het Malieveld. Kijk voor informatie over straten die dicht zijn, omleidingsroutes en bereikbaarheid opBegin externe link: Bereikbaarheid Den Haag: Veteranendag 2024(Externe link), einde externe link.

Programma Nederlandse Veteranendag

Informatie over het programma van de Nederlandse Veteranendag vindt u op Begin externe link: www.veteranendag.nl(Externe link), einde externe link..

Iedereen kan de ruim 100.000 veteranen bedanken. Doe dit door op 29 juni de vlag uit te hangen of door een witte anjer te dragen.

Zie ook

Achter de schermen werken medewerkers van de gemeente hard aan Veteranendag. Bijvoorbeeld Raymond, die Begin externe link: de verkeersborden maakt (Externe link), einde externe link.die nodig zijn.

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070