Haagse handhaving heeft nieuwe uitstraling

Dit najaar krijgen alle voertuigen van de Handhavingsorganisatie van Den Haag nieuwe stickers. Op 25 oktober 2023 onthulde wethouder Robert Barker het eerste voertuig met de nieuwe bestickering.

Alle auto’s, scooters en fietsen van de Haagse Handhavingsorganisatie krijgen een nieuwe sticker. Zo zorgt de gemeente dat de voertuigen van de handhavers allemaal dezelfde uitstraling hebben.
De stickers zijn zo ontworpen dat ze dag en nacht goed te zien zijn. Daardoor kunnen de handhavers ook bij slecht weer of minder zicht veilig hun werk doen.

Nieuwe uitstraling handhaving

Bijna alle voertuigen zijn elektrisch

De gemeente heeft steeds meer elektrische voertuigen. Sinds begin 2023 is het hele wagenpark (33 voertuigen en 37 scooters) elektrisch. Alleen de boswachters hebben nog 1 hybride voertuig.

Veilig en herkenbaar werken

Wethouder Robert Barker is blij met de nieuwe uitstraling van de voertuigen van de handhavers. Het zorgt voor veiligheid en herkenbaarheid.

Wethouder Barker: ‘De handhavers hebben veel toegevoegde waarde in Den Haag. Dat zien we terug in ons dagelijks leven, ook al hebben we dat niet altijd direct in de gaten. Denk bijvoorbeeld aan het leefbaar maken en houden van Den Haag voor mens en dier. Het is dus belangrijk dat de handhavers goed opvallen. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor de bewoners en bezoekers van Den Haag. Deze nieuwe uitstraling draagt bij aan een nog zichtbaardere handhaving in Den Haag.’

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070