Gemeente waarschuwt voor phishing e-mails

Op woensdag 25 september 2024 zijn met 3 e-mailaccounts van de gemeente nep e-mails verstuurd (phishing e-mails). Open deze mails niet, klik niet op links in de mails en verwijder de e-mails uit uw inbox.

De e-mails zijn gericht aan inwoners, organisaties en medewerkers van de gemeente. De phishing e-mails hebben verschillende onderwerpen in het Engels, zoals ‘Payment of Necessary document’. De e-mails lijken vaak betrouwbaar omdat ze afkomstig zijn van e-mailadressen van de gemeente en soms zelfs dossiernummers bevatten.

Verwijder verdachte e-mails meteen

Ontving u op 25 september 2024 een e-mail van een e-mailadres dat eindigt op @denhaag.nl? Kijk dan goed of deze e-mail echt is. Verwijder een verdachte e-mail onmiddellijk en klik niet op de links. Het doel van de mails is inloggegevens verkrijgen. Als de ontvanger op de link klikt, komt diegene op een nagemaakte pagina van de gemeente waar deze persoon wordt gevraagd om in te loggen. Doe dit niet.

stadsdeel kantoor Spui

Meer e-mails dan normaal

Onbekenden hadden op 25 september 2024 kort toegang tot 3 e-mailaccounts van de gemeente. Het detectiesysteem van de gemeente merkte de ongebruikelijke hoeveelheid verstuurde e-mails op. Daarna bleek dat het om phishing e-mails ging. Helaas waren veel e-mails toen al verstuurd. De gemeente ondernam direct actie door de getroffen mailaccounts te beveiligen. Zo werd voorkomen dat er meer e-mails werden verzonden.

De gemeente doet verder onderzoek en neemt maatregelen.
De gemeente meldt het incident bij de Autoriteit Persoonsgegevens. 

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070