Fototentoonstelling over Haagse queers

Fotograaf Zanyar Aziz maakte foto’s van queer personen in Den Haag. De tentoonstelling van de foto’s en verhalen is te zien in het Atrium van het stadhuis. Dit is onderdeel van de Queer geschiedenismaand.

De Begin externe link: tentoonstelling ‘Queer Migration: Portretten uit Den Haag’(Externe link), einde externe link. laat zien hoe verschillend mensen kunnen zijn. Want ‘queer’ is een overkoepelend begrip voor bijvoorbeeld homoseksuele, biseksuele en transgender mensen. In de tentoonstelling van Aziz vertellen ze hoe en waarom ze naar Den Haag kwamen.

Queer Geschiedenismaand

De fototentoonstelling is onderdeel van de Queer geschiedenismaand. Den Haag doet daar dit jaar voor het eerst aan mee. In maart zijn er verschillende activiteiten in het stadhuis en de centrale bibliotheek. Bekijk hieronder wat er te doen is.

4 tot en met 21 maart, Atrium Stadhuis

Fotograaf Zanyar Aziz portretteert verschillende Haagse queer personen om hun verhalen te tonen en hen een stem te geven.

Waar: Centrale Bibliotheek

Tijd: 20.00 – 21.15 uur

Journalist Hizir Cengiz in gesprek met gasten over literatuur, kunst en menselijke ervaringen, met speciale aandacht voor de Queer Geschiedenismaand.

Aanmelden: Begin externe link: Agora: Queer Geschiedenismaand (bibliotheekdenhaag.nl)(Externe link), einde externe link.

Waar: Centrale Bibliotheek

Tijd: 19.30 – 21.30 uur

6 queer Verschilmakers delen hun persoonlijke verhalen en betrokkenheid bij de Haagse queeremancipatie.

Aanmelden Begin externe link: Talkshow: In gesprek met Haagse Queer Verschilmakers (bibliotheekdenhaag.nl)(Externe link), einde externe link.

Waar: Centrale Bibliotheek

Tijd: 13.00 – 15.00 uur

In het kader van International Transgender Visibility Day bieden videomakers de Transketeers en James Major 007 van van onder meer Playground een podium aan buitengewone outsiders.

Aanmelden: Begin externe link: Transgender Visibility Day: Trans in Zicht (bibliotheekdenhaag.nl)(Externe link), einde externe link.

Activiteiten in andere steden

Bekijk de activiteiten in andere steden op de Begin externe link: website van de Queer Geschiedenismaand(Externe link), einde externe link..

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070