Eigen opleiding voor wegverkeersleiders

Den Haag kan nu zelf verkeersleiders opleiden. De gemeente maakte daarvoor samen met de gemeente Rotterdam, Rijkswaterstaat, provincie Zuid-Holland en Zuid-Holland Bereikbaar een opleiding.

De gezamenlijke opleiding is belangrijk omdat alle wegverkeersleiders in de regio hierdoor op dezelfde manier gaan werken. Dat maakt de samenwerking makkelijker en beter.

Ontstaan

Wegverkeersleiders zorgen voor een veilige en vlotte doorstroming op de wegen in Zuid-Holland. Bij drukte, ongevallen, evenementen of werkzaamheden houden zij het verkeer in de gaten. Ze informeren weggebruikers over de beste route.

De opleiding is gemaakt door het opleidingsbureau Savant. Zuid-Holland Bereikbaar, de gemeenten Rotterdam en Den Haag, provincie Zuid-Holland en Rijkswaterstraat leverden de inhoud voor de verschillende onderdelen van de opleiding.

Inhoud

De opleiding is onderdeel van de inwerkperiode voor nieuwe wegverkeersleiders. Binnen de opleiding is aandacht voor de taken van wegverkeersleiders van de verschillende verkeerscentrales in Zuid-Holland. Daarnaast kunnen ervaren wegverkeersleiders de delen van de opleiding volgen om hun kennis op peil te houden.

Meer informatie

Meer informatie leest u op de website van Begin externe link: Zuid-Holland bereikbaar.(Externe link), einde externe link.

Lees meer over het werk van de verkeerscentrale op Begin externe link: bereikbarestad.denhaag.nl(Externe link), einde externe link.

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070