Onderzoek: geldcheck voor ondernemers

Met de geldcheck ontdekken ondernemers snel of ze recht hebben op financiële steun. De bestaande geldcheck helpt alleen niet alle ondernemers. De gemeente heeft daarom onderzocht hoe zij de geldcheck verder kan verbeteren.

De bestaande geldcheck (de Begin link: Ondernemerswijzer, einde link. ) helpt vooral ondernemers met recht op financiële steun. Ondernemers die dit niet hebben, krijgen vaak onvoldoende hulp. Een nieuwe, verbeterde geldcheck moet ook deze ondernemers verder helpen.

Onderzoeksvraag

Helpt de nieuwe geldcheck ondernemers zonder recht op financiële steun voldoende verder? En biedt deze genoeg andere oplossingen?

Deelnemers

De onderzoekers spraken 6 ondernemers die ervaring hebben met geldproblemen. Samen bekeken ze het nieuwe ontwerp en bespraken ze wat ze ervan vonden.

Resultaten

Een goede check is…

Duidelijk, persoonlijk en geeft het gevoel dat je er niet alleen voor staat.

Wat werkt goed?

Ondernemers zien wat ze wél kunnen doen. Ook zonder recht op steun. Ze kunnen ook kiezen voor een persoonlijk gesprek. Telefonisch of op locatie.

Wat kan beter?

Het moet duidelijk zijn waarom iemand geen recht heeft op steun. Ook moet er per alternatief een korte uitleg zijn. Zodat een ondernemer weet wat die kan verwachten.

Vervolg

  1. De gemeente verbetert het ontwerp

    Ze past de Ondernemerswijzer aan op basis van de feedback van de ondernemers.

  2. Het nieuwe ontwerp komt op de website

    Dit gebeurt zo snel mogelijk.

Een indruk van het onderzoek

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070