Week van de Toegankelijkheid: kunst en cultuur voor iedereen

Den Haag doet mee aan de landelijke Week van de Toegankelijkheid. Die is van maandag 7 tot en met vrijdag 11 oktober. Toegankelijkheid betekent dat iedereen, ook met een beperking, 100 procent meedoet.

De gemeente geeft deze week extra aandacht aan hoe inwoners er met elkaar voor kunnen zorgen dat iedereen in Den Haag kan genieten van kunst en cultuur. En zich erin herkent en eraan kan meedoen.

De gemeente organiseert samen met Haagse kunst- en cultuurinstellingen verschillende activiteiten. Zo komen professionals en ervaringsdeskundigen op verschillende momenten bij elkaar, om goede voorbeelden en ervaringen te delen en te onderzoeken wat ze nog meer kunnen doen. Het thema is ‘Het Contrast Verrast – kleur samen het leven onbeperkt’. Verschillen tussen mensen verrijken en verrassen de samenleving namelijk. Juist die verschillen maken het leven interessanter en kleurrijker. En laten zien dat iedereen een belangrijke rol heeft in de stad.  

Week van de Toegankelijkheid

U kunt bijvoorbeeld de gratis Street Art tentoonstelling bezoeken van 1 oktober tot en met 11 oktober in het Atrium van het Stadhuis, Spui 70. De tentoonstelling bestaat uit 4 hele grote graffiti kunstwerken. Gemaakt door Haagse kunstenaars en mensen met en zonder een beperking.

Voorafgaand aan de Week van de Toegankelijkheid organiseert Stichting The English Theatre op 4 en 5 oktober het No Limits Festival. Een weekend vol internationaal theater van professionele artiesten met en zonder beperking. Begin externe link: Meer informatie en kaartjes.(Externe link), einde externe link.

Werkt u in de kunst- en cultuursector? Of bent u ervaringsdeskundige? Dan is het KennisCafé op 10 oktober van 15.00 tot 18.00 uur in Theater aan het Spui misschien interessant om bij te zijn. Daar worden goede voorbeelden met elkaar gedeeld en besproken hoe met elkaar de volgende stap gemaakt kan worden naar een nog toegankelijkere kunst- en cultuursector. Er zijn nog een paar plekken beschikbaar. Bekijk meer informatie op de Begin externe link: website Het Contrast Verrast(Externe link), einde externe link..

In het teken van de Week van de Toegankelijkheid maakt de gemeente ook een mini-podcastserie ‘Het Contrast Verrast’. In deze serie met 4 afleveringen komen verschillende gasten aan het woord over de toegankelijkheid van de Haagse kunst- en cultuursector. Ook interessant als u niet in deze sector werkt. Zo hoort u in de eerste aflevering Het Nationaal Theater Onbeperkt (HNTonbeperkt) en een kunstliefhebber met een beperking in gesprek over hoe belangrijk toegankelijkheid in de kunst- en cultuursector is. Begin externe link: Luister hier mee(Externe link), einde externe link..

Den Haag toegankelijk en inclusief

De gemeente wil een toegankelijke en inclusieve stad zijn. Een stad waar iedereen kan wonen, leren, werken en ontspannen en waar iedereen zich welkom voelt. Ook mensen met een beperking. Den Haag geeft het goede voorbeeld. En zorgt voor toegankelijke panden en het zijn van een inclusieve werkgever. Op Begin link: Den Haag toegankelijke stad, einde link.  vindt u meer informatie. Benieuwd naar wat de gemeente de komende jaren allemaal gaat doen aan het verbeteren van de toegankelijkheid? Lees dan de beleidsagenda Begin externe link: In Den Haag doet iedereen onbeperkt mee (RIS318989)(Externe link), einde externe link..

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070