Alle Haagse kinderen vanaf 7 jaar op een sportclub

De gemeente moedigt kinderen in Den Haag aan om op een sport te gaan. Daarom kunnen kinderen uit groep 3 en 4 verschillende sportlessen volgen. Voor zevenjarige inwoners van Laak en Loosduinen is er een sportstrippenkaart. Waarmee ze gratis lessen kunnen uitproberen. Verder krijgen alle basisschoolleerlingen in Den Haag op hun 7e verjaardag een sportieve verjaardagskaart.

Alle Haagse kinderen vanaf 7 jaar op een sportclub

Het verschilt vaak per wijk of een kind aan sport doet. Sporten is gezond en ook belangrijk voor de sociale ontwikkeling van kinderen. Als kinderen op jonge leeftijd beginnen met sporten, blijkt dat ze dat later ook nog doen. Daarom is de campagne gericht op alle Haagse kinderen vanaf 7 jaar. De gemeente wil dat in 2030 alle kinderen sporten en bewegen.

Verjaardagskaart

De verjaardagskaart die kinderen op hun 7e verjaardag krijgen nodigt hen uit om te sporten, sportclubs in de stad te ontdekken. En om lid te worden van een sportclub.

Sportstrippenkaart

In de wijken Loosduinen en Laak start de gemeente een proef met een sportstrippenkaart. Daarmee kunnen kinderen uit groep 3 en 4 van de basisschool gratis een sportles om uit te proberen. Zo ontdekken kinderen welke sport ze leuk vinden. Ze kunnen dan ook kijken bij welke club ze lid willen worden. Want in Laak sporten veel kinderen nog niet. En in Loosduinen zijn veel kinderen geen lid van een sportclub. Als de strippenkaart een succes blijkt, wordt die over de hele stad uitgerold.

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070