Stadhuis kleurt rood voor ‘Dress Red Day’

Het Haagse stadhuis kleurt op zondag 29 september rood. Dit gebeurt om aandacht te vragen voor hart- en vaatziekten bij vrouwen.

stadsdeel kantoor Spui

De actie is onderdeel van Dress Red Day. Dit is een initiatief van de Hartstichting. Deze wil het bewustzijn van het publiek vergroten over de risico’s en symptomen van hart- en vaatziekten bij vrouwen.

Door het stadhuis rood te verlichten, helpt de gemeente het bewustzijn te vergroten. Zo wordt de aandacht gevestigd op de noodzaak van een betere diagnostiek en betere behandelingen voor vrouwen.

Rode kleding dragen

De Hartstichting roept iedereen op om op zondag 29 september rood te dragen en daarvan foto’s te delen op social media. Bekijk voor meer informatie de Begin externe link: website van de Hartstichting(Externe link), einde externe link..

Hart- en vaatziekten vrouwen

Hart- en vaatziekten zijn 1 van de grootste doodsoorzaken onder vrouwen. In Den Haag overleden in 2023 naar schatting 450 vrouwen aan hart- en vaatziekten. Ook moeten er jaarlijks veel vrouwen met deze aandoening worden opgenomen in 1 van de Haagse ziekenhuizen.

Gezonde leefstijl

De gemeente stimuleert een gezonde leefstijl. Denk hierbij aan gezond eten, voldoende bewegen, niet (overmatig) roken/vapen of drinken of drugs gebruiken. Daarmee kunnen hart- en vaatziekten bij vrouwen worden voorkomen. Ook een sterke mentale weerbaarheid is belangrijk. Hiervoor zet de gemeente zich in, samen met de GGD, Indigo en in de Haagse Preventieaanpak.

Meer informatie

Meer informatie over hart- en vaatziekten herkennen? Of over Dress Red Day? Kijk op Begin externe link: www.hartstichting.nl/dressredday(Externe link), einde externe link..

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070