Haagse raadsleden steken handen uit de mouwen op Scheveningen

De leden van de Haagse gemeenteraad hebben vrijdagochtend op verschillende plekken op  Scheveningen vrijwilligerswerk verricht. Bij woonzorgcentrum Bosch en Duin gingen een aantal raadsleden bloemschikken met ouderen. In het Westbroekpark werd gesnoeid en geschoffeld. Bij stadsboerderij ’t Waaygat werden ouderen in de watten gelegd. En bij YMCA hielpen raadsleden in de keuken en bij de ontvangst van bezoekers.

De activiteiten waren onderdeel van de raadsconferentie van de gemeenteraad. De raadsconferentie is een jaarlijks terugkerende heidag van de Haagse raad. Deze raadsconferentie met als thema Minder druk werd voorbereid door een werkgroep onder leiding van raadslid Hinke de Groot. Er werd onder andere gesproken over de (werk)druk, vergaderinstrumenten en integriteit.

Dit was de tweede keer dat er tijdens de raadsconferentie ook een vrijwilligersactiviteit op het programma stond. Daar ligt een aangenomen motie aan ten grondslag van de SP en Hart voor Den Haag. Deze partijen deden in 2021 het voorstel om voortaan een gezamenlijke vrijwilligersactiviteit in te plannen om de onderlinge samenwerking te versterken. Bij de raadsconferentie van vorig jaar werd door de raadsleden ruim 54 kilo zwerfvuil en 1921 sigarettenpeuken van het strand geraapt.

Jan van Zanen blikt terug op de raadsconferentie: “De hoge werkdruk is een thema dat enorm speelt onder raadsleden. Het is belangrijk om hierover in gesprek te gaan, los van de actuele politieke agenda. Het was de tweede keer dat we met deze raad een raadsconferentie hebben georganiseerd. Ik ben ervan overtuigd dat we hiermee verder bouwen aan een betere samenwerking.”

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070