Voorkom dierenleed bij het vangen van vissen

In Den Haag genieten veel bewoners van het water in de stad. Om in te zwemmen, varen of om langs te wandelen of fietsen. Water is ook onderdeel van de natuur in de stad. Vissen zorgen ervoor dat de kwaliteit van het water goed blijft. Het is belangrijk dat mensen goed omgaan met vissen.

Er leven allerlei vissen in de Haagse meren, grachten en sloten. Zoals voorn, brasem en snoek. Een klein deel van de bewoners vist weleens. Helaas heeft hengelen gevolgen voor de vissen. Door de haak die bij hengelen wordt gebruikt, ontstaat een gat in het lichaam van de vis. Dit gat herstelt niet snel, ook al wordt de vis snel na de vangst teruggezet. Het gebruik van weerhaken aan het haakje vergroot de wonden van een vis.

Vissen voelen, net als andere dieren, ook pijn. Hengelen kan zelfs zoveel schade veroorzaken dat een vis na het terugzetten overlijdt.

Om dierenleed te voorkomen, is het wenselijk om geen gebruik te maken van weerhaken en vislood.

Regels vissen in Den Haag

De gemeente wil dierenleed zoveel mogelijk te voorkomen, daarom heeft de gemeente regels voor hengelen opgesteld. In Den Haag is het alleen toegestaan om te vissen als u zich aan deze regels houdt:

Campagne

De gemeente is gestart met een campagne om het verantwoord omgaan met vissen en andere dieren onder de aandacht te brengen.

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070