Start 2e fase aanleg rotonde Duinstraat

Op vrijdag 6 september 2024 is de 2e fase van het werk aan de Duinstraat gestart. Het gebied wordt afgezet met bouwhekken en de bestrating wordt weggehaald. De stoep blijft zo lang mogelijk open. In maart 2025 zijn alle werkzaamheden klaar. 

Bereikbaarheid vanaf 6 september

Vanaf 6 september verandert het volgende:

  • De Duinstraat wordt in beide richtingen afgesloten tussen het Schippersplein en de Scheveningseweg/Prins Willemstraat.  
  • De parallelweg Scheveningseweg blijft bereikbaar via de bussluis bij de Kanaalweg.  
  • De hoofdrijbaan van de Scheveningseweg blijft open. 

Overlast

Het werk zorgt helaas ook voor overlast. Bewoners en ondernemers in de buurt kunnen last hebben van stof, geluid en van de straat die openligt.  
 
De aannemer werkt zoveel mogelijk overdag om de overlast te beperken. Van 9 tot en met 18 september en in de nacht van 2 op 3 oktober zijn er ’s nachts werkzaamheden aan de trambaan. Dit werk kan namelijk alleen veilig als er geen trams rijden. 

Strand en stad worden beter bereikbaar

De stad en het strand zijn straks beter bereikbaar. En er komen nieuwe trams op tramlijn 1. Ze worden comfortabeler, toegankelijker voor mensen met een rolstoel en er kunnen meer reizigers in. Ook worden gas- en waterleidingen vervangen. 

Verkeer loopt straks soepeler

Er komt een nieuwe rotonde. Het verkeer kan hierdoor sneller doorrijden. U kunt dan ook linksaf de Duinstraat in. Ook komt er een nieuw fietspad. Dit maakt fietsen in de straat veiliger. Ook komt er meer groen. Zo is de Duinstraat straks een mooie toegangspoort naar Scheveningen. 

Meer informatie

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070