Meer parkeerplek voor vergunninghouders door dagtarief

De proef met het dagtarief voor parkeren in 5 straten in Scheveningen en 17 straten in het Oude Centrum werkt. Uit de evaluatie blijkt dat het dagtarief leidt tot minder straatparkeren.

Proef met vergunninghouders

Hierdoor blijft er meer parkeerplek voor bewoners en ondernemers met een vergunning.

De gemeente onderzocht het succes van de proef onder andere met een vragenlijst. Zeker 1.000 bewoners en ondernemers hebben daarin aangegeven wat zij van de proef vinden.

Ondernemers

Uit de reacties blijkt ook dat een aantal ondernemers niet blij is met het dagtarief. Hierdoor zijn er minder klanten die kort parkeren. Een mogelijke oplossing is een progressief parkeertarief: hoe langer bezoekers parkeren, hoe meer ze betalen. De gemeente kan het progressief parkeren naar verwachting in 2025 invoeren. Tot dat moment verlengt de gemeente het dagkaarttarief in deze straten.

Doel

De gemeente startte de proef op 1 mei 2023 na een uitspraak van de Hoge Raad. En heeft als doel:

  • (kort) parkeren op straat minder aantrekkelijk maken voor bezoekers
  • parkeren voor vergunninghouders beter mogelijk maken
  • strand- en binnenstadbezoekers aanmoedigen om in parkeergarages en op parkeerterreinen te parkeren. Of om verder weg te parkeren, of met het openbaar vervoer of ander vervoer te komen.

Meer informatie

Lees meer informatie in het persbericht Begin link: Dagkaarttarief zorgt voor meer parkeerruimte voor vergunninghouders, einde link.

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070