Terrassen mogen tijdens het zomerterrasseizoen een uur langer open bij 25 graden

Vanaf 11 juli tot en met 31 oktober geldt het zomerterrasseizoen. Terrassen in Den Haag die horen bij een horeca-inrichting met categorie 2 openingstijden buiten de toeristische gebieden, mogen langer open als het 25 graden of warmer is.

Langer open op donderdag, vrijdag of zaterdag

Is het op een donderdag, vrijdag of zaterdag 25 graden of warmer? Dan mogen de terrassen tot 00.00 uur open blijven.

Elke donderdag om 12.00 uur ziet u op de pagina Begin link: Terrassen uur langer open bij 25 graden, einde link. wat de weersverwachting is en of de terrassen die dagen tot 00.00 uur open mogen. Alleen de informatie op deze pagina bepaalt of het terras langer open mag. Ook als de temperatuur anders is dan wat de voorspelling was. Andere weerberichten of eigen waarnemingen gelden niet.

Voorwaarden

De ruimere openingstijd geldt alleen voor de terrassen die horen bij een horeca-inrichting met categorie 2 openingstijden buiten de toeristische gebieden.

De ruimere openingstijd voor een terras geldt alleen voor de donderdagavond en -nacht, vrijdagavond en -nacht en zaterdagavond en -nacht in het zomerterrasseizoen.

U stemt de ruimere openingstijden van het terras goed af met de omgeving. Bijvoorbeeld door hierover contact op te nemen met de bewonersorganisatie.

Wanneer een horecaondernemer gebruik maakt van de ruimere openingstijd voor een terras en er is overlast, dan zal de horecaondernemer de activiteiten op het terras direct moeten stoppen.

Meer informatie leest u op de pagina Begin link: Terrassen uur langer open bij 25 graden, einde link. .

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070