Op zomervakantie? Kijk op tijd of uw paspoort nog geldig is

De gemeente moet dit jaar extra veel reisdocumenten vervangen. Dit duurt langer dan normaal. Voorkom stress en controleer op tijd of uw paspoort of identiteitskaart nog geldig is. Is deze niet meer geldig? Maak dan zo snel mogelijk een afspraak voor een nieuw reisdocument.

10 jaar geleden veranderde de geldigheid van paspoorten van 5 naar 10 jaar. Dat betekent dat de gemeente dit jaar extra veel reisdocumenten moet vervangen. In juli verlopen er ongeveer 11 duizend reisdocumenten (paspoorten en identiteitskaarten) van Haagse inwoners. Dat betekent drukte bij de balies in het stadhuis en bij het stadsdeelkantoor aan de Leyweg.

Mensen krijgen hun nieuwe paspoort aan de balie in het Stadhuis

Omdat er veel aanvragen zijn kan het langer duren voordat u een afspraak heeft. Daarom vraagt de gemeente inwoners om op te controleren of hun reisdocument nog geldig is.

Extra balies open

Om inwoners zo snel mogelijk te kunnen helpen zijn er meer medewerkers beschikbaar. En er zijn extra balies open. Ook krijgt u als inwoner van Den Haag eerder een herinneringsbrief om uw paspoort en/of identiteitskaart te vernieuwen. Toch kan het druk zijn.

Paspoort of identiteitskaart vervangen

Moet u uw paspoort of identiteitskaart vervangen? Maak dan zo snel mogelijk een afspraak voor een nieuw reisdocument. Naar de afspraak neemt u mee:

Na een week kunt u het nieuwe reisdocument ophalen. U hoeft daar geen afspraak voor te maken.

Heeft u haast?

Bij de aanvraag aan de balie kunt u een spoedaanvraag doen voor een paspoort en/of identiteitskaart. Als u dit vóór 14.00 uur aanvraagt, ligt het document na 2 werkdagen klaar om op te halen. Dit kost wel extra geld.

Zie ook: Begin link: Paspoort en identiteitskaart, einde link.

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070