Vrijwilligers van Stichting Vrijwilligers Terminale Zorg krijgen Stadsspeld

Tijdens een bijeenkomst van Stichting Vrijwilligers Terminale Zorg in Greens kregen 2 vrijwilligers een Stadsspeld. Zij kregen de onderscheiding voor 10 jaar inzet en steun voor mensen in die in de laatste fase van hun leven zijn.

Mevrouw Manal al Rubai is sinds 2014 betrokken bij de stichting. Zij steunt terminaal zieke mensen die nog thuis wonen. Dit is ook prettig voor de betrokken mantelzorgers.

De heer Evert van Wely is ook al 10 jaar actief als vrijwilliger. Hij doet wat nodig is. Van wakker blijven bij het bed tot helpen bij praktische zaken en een luisterend oor bieden.

Uitreiking

Stadsdeeldirecteur Mendy van Veen deelde de Stadsspelden op 20 juni 2024 uit bij Greens in het Westbroekpark. ‘Een luisterend oor, troost en praktische hulp bieden is bijzonder. Zeker als het gaat om mensen die niet lang meer te leven hebben. En die hun laatste dagen het liefst thuis doorbrengen. Dat is niet eenvoudig. Ik heb enorm veel bewondering voor jullie werk’. Deze woorden zei stadsdeeldirecteur Mendy van Veen namens de gemeente.

Vrijwilliger Evert van Wely van Stichting Vrijwilligers Terminale Zorg krijgt Stadsspeld van stadsdeeldirecteur Mendy van Veen

Over de Stadsspeld

De gemeente geeft de Stadsspeld aan inwoners die langer dan 10 jaar als vrijwilliger werken. Lees meer over de Stadsspeld op Begin link: Gemeentelijke onderscheiding aanvragen, einde link. .

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070