Dieren mogen oud worden op de stadsboerderij

Het fokbeleid op de Haagse stadsboerderijen wordt diervriendelijker. Er komen in de toekomst alleen maar babydieren bij als die ook bij 1 van de 10 stadsboerderijen kunnen blijven.

De stadsboerderijen zetten zich al jaren in voor het bevorderen van dierenwelzijn. Nu komt daar nog een stap bij met het aangepaste fokbeleid. Dit betekent dat er alleen gefokt wordt als er genoeg ruimte is voor nieuwe dieren.

eit knabbelt aan de vingers van een meisje, die met school in het kader van lente op bezoek is bij een Haagse stadsboerderij. ANP PHOTO COPYRIGHT HENRIETTE GUEST

Dierenwelzijn

Met dit beleid zorgt de gemeente ervoor dat dieren in een veilige en verantwoorde omgeving kunnen leven. Dit hoort bij een bredere inzet om het dierenwelzijn in Den Haag te verbeteren. Bijvoorbeeld door wilde dieren in nood beter te helpen.

Niet te veel dieren

De gemeente wil zorgen dat er niet te veel dieren op de stadsboerderijen wonen. Met varkens, konijnen, cavia’s en kippen wordt al heel lang niet meer gefokt. Nu wordt ook met geiten, schapen en koeien minder gefokt. Als er nieuwe dieren nodig zijn, worden deze gekocht van kinderboerderijen in de omgeving of van opvangcentra.

Diervriendelijke kinderboerderij

De gemeente onderzoekt of de stadsboerderijen het keurmerk diervriendelijke kinderboerderij kunnen krijgen. Dit keurmerk lijkt binnen bereik nu een belangrijk bezwaar met het nieuwe fokbeleid is weggenomen. Den Haag blijft zich inzetten voor dierenwelzijn.

De nieuwe werkwijze wordt na 1 jaar geëvalueerd. 

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070