Clean-up Noordelijk Scheveningen: bewoners halen 26 tassen afval op

Woensdag 12 juni 2024 was 1 van de 1e acties van de wijkagenda Noordelijk Scheveningen. 28 bewoners van alle leeftijden gingen de wijk door om afval op te ruimen. Samen haalden zij 26 tassen afval op.

De clean-up begon bij de wijkwinkel en eindigde met een borrel bij de hotelschool. De clean-up sluit aan bij het thema ‘buitenruimte’ van de Begin link: wijkagenda, einde link. (2024-2027).

WE ARE NATURE, studentenvereniging La Confrèrie, Hotelschool The Hague en en Bewonersvereniging Noordelijk Scheveningen organiseerden de clean-up met de gemeente. Zij liepen in 5 groepen verschillende routes door de wijk. Naast het ‘normale’ afval zoals voedselverpakkingen, vonden de groepen ook veel sigarettenpeuken. Met leuke gesprekken, was de clean-up een succes.

Hulp studenten blijft belangrijk

Veel studenten van de hotelschool waren voor het eerst in de wijkwinkel. De bewonersvereniging hoopt dat de studenten vaker naar de wijkwinkel komen. Want voor veel activiteiten is de wijkwinkel op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

Zelf aan de slag voor een schone wijk

De Juttassen zijn ook te leen bij de wijkwinkel in de Gentsestraat. Haal hier een tas op en help de wijk schoon te houden. De tassen zijn ook te leen bij zo’n 20 ondernemers op en rond de boulevard. Bij het inleveren van een volle Juttas krijgt u een gratis kopje koffie of een ijsje. Bekijk alle deelnemers op de Begin externe link: website van WE ARE NATURE(Externe link), einde externe link..

Afval melden

Ziet u afval op straat? Of is er een ondergrondse container die niet goed werkt of waar afval naast staat? Maak hier dan een melding van. Dit doet u makkelijk en snel via Begin externe link: afvalmelding.denhaag.nl(Externe link), einde externe link.. Ook zo helpt u de wijk netjes en schoon te houden.

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070