Geef uw mening over de ontwerp Woonvisie 2040

De gemeente wil het woningtekort aanpakken. Bijvoorbeeld door nieuwe woningen te bouwen en bestaande woningen aan te passen. Dit staat in de ontwerp Woonvisie 2040. Wat vindt u van de plannen? Laat het de gemeente weten.

Tot en met 19 juli kunt u de gemeente laten weten wat u van de ontwerp Woonvisie 2040 vindt. Formeel is dat een ‘zienswijze indienen’. De gemeente verzamelt alle opmerkingen en ideeën en vult de ontwerp woonvisie 2040 aan.

Het is nog een ‘ontwerp woonvisie’ omdat de plannen die erin staan nog niet zijn goedgekeurd door de gemeenteraad. Dat gebeurt naar verwachting in het najaar van 2024. Zodra de gemeenteraad de ontwerp Woonvisie 2040 heeft goedgekeurd, gaat de gemeente er mee aan de slag.

4 speerpunten

  • De gemeente wil het woningtekort zoveel mogelijk wegwerken door nieuwe woningen te bouwen. Daarnaast worden bestaande woningen beter benut, bijvoorbeeld door er een verdieping op te zetten.
  • Mensen die zelfstandig wonen en zorg nodig hebben krijgen extra aandacht. Bijvoorbeeld door meer woningen te bouwen die toegankelijk zijn voor een rolstoel.
  •  De gemeente wil elk jaar 10.000 slecht geïsoleerde woningen energiezuinig maken. Wijken waar veel slechte woningen staan, worden extra aangepakt.
  • Een goede woning staat in de buurt van winkels, zorg, groen en openbaar vervoer. En de omgeving moet veilig zijn. Wijken waar voorzieningen en veiligheid onder druk staan, worden verbeterd en aangepakt.

Inzien ontwerp Woonvisie 2040

Begin externe link: Lees hier de ontwerp Woonvisie 2040(Externe link), einde externe link..

U kunt het document ook digitaal en op papier inzien bij het Den Haag Informatiecentrum in het Stadhuis op Spui 70. Hiervoor maakt u een afspraak via telefoonnummer 14070 of online via Begin link: Den Haag Informatiecentrum, einde link. .

Uw mening

U kunt uw mening over de ontwerp woonvisie op 2 manieren aan de gemeente doorgeven. Stuur een e-mail naar Begin link: woonvisie2024@denhaag.nl, einde link. o.v.v. ‘zienswijze’. Of stuur een brief naar: Gemeente Den Haag, afdeling DSO/Wonen, Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag. Vermeld in uw e-mail of brief uw naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres.

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070