Privacyverklaring camera’s Zwarte Pad

De gemeente heeft het Zwarte Pad afgesloten met slagbomen om het verkeer te regelen. Er staan 2 camera’s zodat een beheerder op afstand kan kijken of de slagbomen veilig open kunnen. Bijvoorbeeld bij een storing. Naast 1 van de slagbomen staat een camera met kentekenherkenning.

De camera zorgt dat de slagboom automatisch opengaat voor voertuigen met een parkeervergunning. De camera’s worden alleen rechtstreeks bekeken: er worden dus geen opnames gemaakt. In deze privacyverklaring leest u wat dit voor u en uw gegevens betekent.

Lees de Begin link: Algemene privacyverklaring, einde link. van de gemeente.

De camera’s zijn er voor het beheer van de slagbomen en voor het toelaten van voertuigen met een parkeervergunning. De gemeente verwerkt alleen persoonsgegevens als dat mag volgens de AVG. In dit geval is de grondslag algemeen belang (artikel 6.1.e AVG). De gemeente is verantwoordelijk voor het reguleren van het verkeer en voor de veiligheid.

De gemeente verwerkt beelden (video) van voorbijgangers en kentekens van voertuigen.

De gemeente bewaart de opnames niet.

De gemeente deelt uw persoonsgegevens met niemand. De gegevens blijven binnen de Europese Economische Ruimte (EER).

Omdat uw persoonsgegevens worden verwerkt heeft u volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (hierna: AVG) een aantal rechten. Als u aangeeft hier gebruik van te willen maken, moet de gemeente dat toestaan. Of de gemeente moet aangeven waarom dit niet kan. Denk bijvoorbeeld aan het recht om te bekijken welke gegevens van u worden verwerkt.

Lees de Begin link: Algemene privacyverklaring, einde link. van de gemeente.

De gemeente zorgt ervoor dat onbevoegden geen toegang krijgen tot de camerabeelden. Daarvoor neemt ze onder andere deze maatregelen:

  • Alleen geautoriseerde medewerkers van de gemeente hebben toegang tot de opnames;
  • De camerabeelden worden automatisch geblurred en brengen alleen de slagboom en directe omgeving in beeld;
  • De leverancier van het camerasysteem voldoet aan strenge beveiligingseisen;
  • Alle bewerkingen met de camera’s worden gelogd en zijn dus controleerbaar.

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070