Explosie in uw buurt: wat doet de gemeente?

In het hele land zijn er steeds meer incidenten waarbij explosieven zijn gebruikt of gevonden. De politie en de gemeente werken samen om te zorgen dat het aantal explosies minder wordt.

De burgemeester kan een aantal maatregelen nemen:

  • Het tijdelijk plaatsen van een camera. Dit kan helpen bij de opsporing en het voorkomen van nieuwe incidenten. Bewoners en ondernemers voelen zich vaak ook veiliger als er een camera hangt.
  • Een woning of pand (tijdelijk) sluiten om de openbare orde en veiligheid in de omgeving te herstellen. Als dit in uw buurt gebeurt, krijgt u hierover een brief.

Extra maatregelen

Een explosie in uw wijk is heftig. Het is een ernstig geweldsincident. De politie doet na een incident altijd een buurtonderzoek. Afhankelijk van de situatie en de mogelijke onrust in de buurt, is de wijkagent vaker in de buurt. Het is mogelijk dat een medewerker van de gemeente (een veiligheidsregisseur) contact opneemt met ondernemers en bewoners om meer informatie te geven. Als veel inwoners behoefte hebben aan meer informatie, dan organiseert de gemeente samen met de politie een bewonersbijeenkomst.

Melden helpt echt

Ziet u iets verdachts bij u in de buurt of heeft u vragen over het incident in uw wijk?

Heeft u vragen of zorgen over de veiligheid in uw omgeving of merkt u onrust in uw buurt? Neem contact op met de gemeente via telefoonnummer: 14 070 of mail naar Begin link: veiligheidsregisseur@denhaag.nl, einde link. .

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070