Uittreksel basisregistratie

In de basisregistratie personen staan de gegevens van de Nederlandse bevolking.

U kunt een uittreksel opvragen van de Basisregistratie Personen (BRP). Dit is een verklaring dat u staat ingeschreven in de basisregistratie van de gemeente. Op het document staan de persoonsgegevens die bekend zijn bij de gemeente. Zoals uw adres.

Instanties kunnen u soms om een uittreksel vragen. Bijvoorbeeld als u zich inschrijft voor een cursus.

Welke uittreksels kan ik aanvragen?

U kunt een standaarduittreksel en uittreksels met aanvullende informatie krijgen. Op uittreksels met aanvullende informatie staan ook de gegevens die op een standaarduittreksel staan.

Standaarduittreksel

Aanvullende uittreksels

Alleen op reis met een kind?

Gaat u alleen op reis met een kind en heeft u gezag over dat kind? Dan moet u dat kunnen bewijzen met een document. U kunt een uittreksel uit het gezagsregister aanvragen bij de rechtbank.

Naar Rechtspraak.nl

Briefadres

Staat u ingeschreven op een briefadres? Dan vraagt u een uittreksel aan door een e-mail te sturen naar Begin link: dpz.kcctl@denhaag.nl, einde link. .

Vermeld in de e-mail:

U krijgt het uittreksel en de nota toegestuurd.

Bewijs uitschrijving uit Nederland

Bent u uitgeschreven uit Nederland? Dan kunt u ook hiervan een bewijs aanvragen:

Begin link: Uittreksel Register niet-ingezetenen in Nederland (RNI) aanvragen, einde link. (na september 1994 uitgeschreven)

Goed om te weten

Met de app KopieID maakt u met uw mobiele telefoon of tablet een veilige kopie van uw identiteitsbewijs. Lees meer op Begin externe link: Rijksoverheid.nl(Externe link), einde externe link..

Zie ook

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070