Horecabedrijf melden
Wilt u een horecabedrijf beginnen? Dan is het soms voldoende om een melding hiervan te doen.
Heeft u een pand gezien waarin u graag een horecabedrijf wilt beginnen? Met een Begin link: beginseluitspraak horeca, einde link. weet u of dit mag in dat pand.
- De horeca-inrichting is uitsluitend geopend tussen 7.00 uur en 23.00 uur.
- In de horeca-inrichting wordt geen seksinrichting geëxploiteerd.
- In de horeca-inrichting wordt geen softdrugs verkocht.
- In de horeca-inrichting wordt geen alcohol geschonken.
- In de horeca-inrichting worden geen kansspelautomaten geplaatst.
- In de horeca-inrichting wordt geen luide/live-muziek afgespeeld.
- In de horeca-inrichting wordt geen waterpijp gerookt.
- In de afgelopen 5 jaar had u of de horeca-inrichting:
- geen exploitatievergunning of alcoholwetvergunning die door de burgemeester is ingetrokken
- geen geweigerde aanvraag voor een exploitatievergunning of alcoholwetvergunning door de Wet Bibob of slecht gedrag
- geen onbehandelde aanvraag voor een exploitatievergunning of alcoholwetvergunning door het ontbreken van de nodige documenten voor de Bibob-toets
- Uw onderneming of de horeca-inrichting is in de afgelopen 12 maanden niet gesloten (geweest) door de burgemeester.
- De horeca-inrichting past binnen het bestemmingsplan. Kijk voor meer informatie op Begin link: denhaag.nl/bestemmingsplannen, einde link. .
Voldoet uw horeca-inrichting aan de voorwaarden voor de categorie meldplicht? Dan hoeft u alleen een melding te doen. Zo niet, dan moet u een exploitatievergunning aanvragen. Kijk dan bij Begin link: exploitatievergunning horeca, einde link. .
Het doen van een melding horeca is gratis.
Binnen 2 werkdagen wordt de ontvangst van de melding bevestigd, waarna u de horeca-inrichting kunt exploiteren.
Is dit niet wat u zocht? Vul dan de Begin link: Horecawijzer, einde link. in en zie direct wat u nodig heeft.